Hör Niklas Gustafsson, MFF-supporter, berätta om supportarnas kampanj för att stödja Malmö FF i klippet ovan. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Supportrarna säljer tröjor för att stötta MFF under coronapandemin

Publicerad

Coronapandemin har slagit hårt mot Sveriges fotbollsklubbar ekonomiskt då de inte får ha någon publik på matcherna. Därför har nu olika supportergrupperingar i Malmö gått ihop och börjat sälja tröjor för att stödja Malmö FF. Alla intäkter utöver tillverkningskostnaderna skänks till klubben.

Kampanjen som heter Helamalmöslag går ut på att supportar till Malmö FF ska köpa en tröja med antingen texten ”Hela Malmös lag” eller texten ”Hela Skånes lag”. På tröjan trycks även den ort eller stadsdel som man bor i eller kommer från.

– Nu när vi inte kan vara på plats på matcherna så kände vi att vi ville göra någonting aktivt och engagera folk tillsammans. Tanken är att man genom att köpa tröjan dels stödjer MFF ekonomiskt men också visar att man fanns där för klubben när det var tufft, säger Niklas Gustafsson, MFF-supporter.

Coronavirus i Skåne

Hur tänker ni kring att hjälpa just klubben under coronapandemin när det kanske är många av supportrarna som också har det jobbigt ekonomiskt?

– Vi ser att om vi kan hjälpa föreningen på något sätt så är det detta. Men det är högst frivilligt och vi förstår att alla har det tufft i dessa tider, säger Niklas Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet