När tullen röntgade paret, visade det sig att kvinnan svalt kapslar med 330 gram kokain och att mannen svalt 620 gram. Foto: Tullverket

Man och kvinna svalde kapslar med kokain – fick flera års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Narkotikahundar markerade mot två busspassagerare på Öresundsbron i september 2020. Vid röntgen av de två passagerarna visade det sig att de svalt flera kapslar med kokain, nu döms båda till fängelse.

När tullstjänstemännen vid den svenska sidan av Öresundsbron steg på en buss på väg till Norge markerade deras hundar mot två passagerare, en 51-årig kvinna och en 56-årig man.

Paret röntgades

Vid kontroll och röntgen visade det sig senare att kvinnan svalt kapslar med 330 gram kokain och att mannen hade svalt kapslar med 620 gram kokain. Under onsdagen dömdes de vid Malmö tingsrätt till fängelse. Mannen får ett fängelsestraff på fyra år och fyra månader, kvinnan tre och ett halvt år.

Tingsrätten anser däremot inte att de var bakom smugglingsplanen. En 31-årig medpassagerare bedöms vara hjärnan bakom smugglingen och därför döms han för smugglingen av hela partiet kokain, till fängelse i fem och ett halvt år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer