Foto: Johan Nilsson/TT

Svårt för riskpatienter att boka vaccinationstid – tutar upptaget i timmar

Publicerad

Alla riskpatienter i Lund och Malmö har fått ett brev med ett telefonnummer som de uppmanas ringa för att boka tid. Men flera personer har hört av sig till SVT Nyheter Skåne och berättat om att det varit omöjligt att komma fram.

– Jag har ringt flera gånger om dagen sedan i fredags för att boka tid utan att komma fram, säger Michael Jonsson, som tillhör en riskgrupp och som fått brev från Skånes universitetssjukhus om en påfyllnadsdos vaccin.

Michael Jonsson är bara en av flera skåningar som hört av sig tilll SVT Nyheter Skåne om svårigheterna att boka tid för en påfyllnadsdos.

Coronavirus i Skåne

– Det är så konstigt att det inte finns någon drop-in-mottagning för oss eller någon möjlighet att boka tid för vaccination på nätet, säger Michael Jonsson, som nu oroar sig för att han inte ska hinna boka någon tid innan hans deadline för tidsbokning går ut i mitten på nästa vecka.

1177.se öppnar för tidsbokning

På torsdagseftermiddagen meddelar Region Skånes vaccinationsansvarig i ett mejl att: ”Intresset har varit mycket stort så deras kapacitet att svara har inte räckt till.”

Regionen meddelar också att det för riskpatienter även nu ska gå att boka sin påfyllnadsdos via 1177.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet