Med anledning av snöovädret tar kommunhuset i Tomelilla emot för övernattning Foto: Privat

Tomelilla uppmanar föräldrar att hålla skolbarnen hemma

Uppdaterad
Publicerad

Tomelilla kommun går ut på sin hemsida och uppmanar alla föräldrar att om möjligt hålla sina skolbarn hemma. Kommunen ställer också in samtliga skolskjutsar.

Kommunens biträdande skolchef Ulrika Ahlin varnade redan under gårdagen för att både skolskjuts och skola kunde komma att ställas in. Anledningen till kommunens uppmaning under morgonen är väderläget som bland annat har gjort att skolorna och förskolorna kommer att ha en mindre del av sin personal närvarande.

Flera andra kommuner i sydöstra Skåne har också ställt in sin skolskjuts.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Ordnade övernattning

Snöovädret i sydöstra Skåne under tisdagen gjorde det svårt för många att ta sig hem. Det gällde även Tomelilla kommuns egna anställda som under kvällen ordnade övernattning åt alla de personer som inte kunde ta sig hem.

– Vi är ett tiotal som var på väg hem från jobbet men fick köra tillbaka. Vi har folk både från Ystad, Sjöbo, Dalby och Hässleholm. Troligen får de stanna över natten, sade Torgny Larsson (S) kommunstyrelsens andre vice ordförande i Tomelilla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Mer i ämnet