Tre personer har anhållits misstänkta för mordet på Docentgatan. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Två häktade för mordet på Hermodsdal

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har häktats för mordet på en 30-åring som skedde på Docentgatan i februari. De misstänks för mord. Ytterligare två misstänks för medhjälp.

Mordet på den 30-årige mannen skedde på Docentgatan i Hermodsdal i februari i år. Mannen sköts till döds och flera grannar hörde när skott avlossades.

Två män, 34 och 50 år gamla, greps i samband med utredningen kring skottlossningen – men släpptes senare.

Våldet i Malmö

På onsdagen anhöll polisen tre personer som misstänks ha varit delatiga i mordet. En 21-åring och en 23-åring är på sannolika skäl misstänka för mordet. En 19-åring misstänks för medhjälp till mord.

– Anledningen att det blivit nu är att vi gått igenom allt material och fått en hel del svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) och det har lett till att de här åtgärderna vi gör nu, säger Pär Andersson, chefsåklagare.

Två släppta

I måndags anhölls en person misstänkt för medhjälp till mord – denne släpptes under torsdagen. Även 19-åringen släpptes senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet