Det är samma typ av bullar, fyllda med glas som tidigare som har lagts ut på flera platser i Malmö. Foto: Alexandra Alvlilja

Tre nya attacker mot Malmös hundar genom glas i bullar

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen fick polisen in tre nya anmälningar om att det ska ha hittats bullar fyllda med glas på tre platser i Malmö.

– Det är genomtänkt och cyniskt. Fruktansvärt att fortsätta göra så, säger Nils Norling som är polisens presstalesperson i Malmö.

Under gårdagsmorgonen kom det in två anmälningar, den ena på Torekovsgatan och den andra på Kamrergatan. Vid 18-tiden kom en tredje anmälan in från Spånehusvägen.

– Det verkar vara samma typ som vi har sett tidigare, alltså glas i bullar, säger Norling.

Hundbullarna i Malmö

Planering bakom placering

Ingen hund verkar ha skadats av bullarna som lades ut igår. Polisen menar också att det ligger planering bakom hur bullarna placeras ut.

– De är placerade där hundar oftast är. Enligt en av anmälningarna från gårdagen har det lagts ut sju till åtta bullar med en halvmeters mellanrum, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Totalt tio attacker

I flera månader har det återkommande dykt upp bullar med glas i på gatorna i Malmö. Det har även placerats i hundgårdar och andra parker, bland annat i Rörsjöparkens hundrastgård.

Sammanlagt menar polisen att det hittills rör sig om tio olika fall med glasfyllda bullar.

– Vi jobbar ut efter ett par uppslag, men några av dem är nedlagda, säger Per Arkenklo på polisen i Malmö som leder utredningen.

I slutet av december var Sebastian Lamberth ute med sin hund i Rörsjöstan och upptäckte glas i flera bullar på rastgården där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet