Poliser beväpnade med automatvapen vid polishuset på Sallerupsvägen Foto: Julia Maric

Beväpnad bevakning av Malmös polishus avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Den förstärkta bevakningen av polishusen i Malmö avslutades på måndagmorgonen. Sedan i fredags har poliser beväpnade med skyddsväst, hjälm och MP5-kulsprutepistoler stått utanför samtliga polishus i staden.

– Vi har höjt trycket mot den organiserade brottsligheten och det här gör vi som en förhöjd säkerhet, säger Eddie Rosander, yttre befäl i polisområde norr.

Bevakningen började i fredags och har pågått sedan dess vid alla polishus i Malmö.  Eddie Rosander det ökade trycket på de kriminella kan ligga bakom sprängningarna både på Polisstation vid Rosengård och den på Sallerupsvägen och därför har polisen nu satt in extra bevakning.

– Jag kan inte uttala mig om hur länge vi kommer att ha den ökade bevakningen, säger Eddie Rosander.

Men på måndagmorgonen avslutades den förstärkta säkerheten av polishusen och poliserna återgick till ordninarie verksamhet.

Enligt Eddie Rosander finn det ingen direkt hotbild mot polisen just nu, det här är mer en säkerhetsåtgärd.

I Malmö har flera attacker mot polisens egendom genomförts de senaste månaderna – senast den 17 januari detonerade en kraftig sprängladdning utanför polishuset i Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.