Den skånske nazist som misstänks för mordförsöket på Kristianstadsgatan har utlämnats till Sverige. Foto: TT/Google maps

Nazist häktad för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen häktades den 32-årige nazist som är misstänkt för mordförsök på Möllevången i Malmö för två år sedan.

Omhäktningsförhandlingen inleddes klockan 15.00 i Malmö tingsrätt efter att mannen utlämnats till Sverige från Ukraina under tisdagen.

Åklagaren yrkade på att mannen på sannolika skäl ska häktas för ett mordförsök. Tingsrätten gick på åklagarens linje.

Mordförsök på Möllevången

Förundersökningen kommer nu att fortsätta med fler förhör och viss teknisk utredning, uppger Åklagarmyndigheten. Inom fjorton dagar ska åklagaren väcka åtal eller innan fristens utgång begära förlängd tid för åtals väckande.

Mannen greps i Ukraina i vintras. Han är en av fyra personer som misstänks för attacken på Möllevången efter en manifestation på internationella kvinnodagen för två år sedan.

Vid attacken skadades bland annat på fotbollssupportern Showan Shattak livshotande.

Mannen, som haft en ledande roll i nazistiska Svenskarnas parti, har tidigare varit häktad i sin frånvaro. Mannen nekar till brott och bestred åklagarens häktningsframställan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på Möllevången

Mer i ämnet