Många passade på att luncha i solen på Lilla torg i Malmö under måndagen. Foto: Bernard Mikulic

Välbesökta uteserveringar i vårvärmen

Uppdaterad
Publicerad

På många håll i Skåne har det varit trångt på uteserveringarna under helgen. Trots Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att undvika trängsel anser många att det är bättre att ses på en uteservering än inomhus.

– Min reaktion när vi kom hit var ju att man satt väldigt nära varandra. Jag hade gärna sett att det var vartannat bord, faktiskt, säger lunchbesökaren Therese Malmlöf.

På uteserveringarna runt Lilla torg i Malmö har flera restauranger satt upp skyltar om att hålla avstånd och handsprit finns tillgänglig för gäster.

Coronavirus i Skåne

Får avvisa folk

Sanaullah, som driver en av de välbesökta krogarna, berättar att merparten av deras gäster har försvunnit till följd av coronaviruset men säger att det vid lunchtid kan bli för mycket folk.

– Vi får säga till folk att vi inte kan ta in mer. Vissa väljer själva, när de ser att det är mycket folk, att inte sitta hos oss, säger han.

I klippet berättar lunchgästerna hur de tänker kring uteserveringar i coronatider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet