25-åringen nekar till brott, men erkänner en del av handlingarna – däribland att han skurit offret med kniv. Foto: TT/Johan Nilsson

Våldsdramat i Kristianstad – ville driva ut onda andar ur tidningsbudet

Uppdaterad
Publicerad

Ett tidningsbud kidnappades i en lägenhet i Kristianstad och misshandlades grovt i flera timmar.
Under torsdagen inleddes rättegången och försvararen menade att den åtalade ville driva ut onda krafter ur offret.

Kidnappningsdramat den 12 augusti i fjol började med att en 25-årig man under knivhot tvingade in tidningsbudet i sin bostad i centrala Kristianstad.

I fem timmar hölls tidningsbudet fången i lägenheten. Han tvingades inta narkotika och dricka alkohol – och knivhöggs över hela kroppen. Dessutom krävde 25-åringen att han skulle klä av sig naken och be för sitt liv.

Jagades på taket

Offret lyckades fly ut från balkongen och jagades av gärningsmannen på taket till flerfamiljshuset. Båda var nakna och blodiga när de upptäcktes av vittnen som larmade polis.

25-åringen har åtalats för bland annat människorov och synnerligen grov misshandel. Han åtalas även för att ha brutit sig in i flera andra lägenheter, där barn befann sig, och misshandlat en annan granne.

Nekar till brott

25-åringen nekar till brott, men erkänner en del av handlingarna – däribland att han skurit offret med kniv. Mannens försvarare menar att han trodde att han befunnit sig i en nödsituation där han tvingats driva ut onda krafter ur tidningsbudet, rapporterar Kristianstadsbladet.

Åklagaren yrkar på utvisning och att 25-åringen förbjuds att återvända till Sverige för all framtid. Rättegången pågår i Kristianstads tingsrätt i sex dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

Mer i ämnet