Tintin är på äventyr i Lund, Malmöimam hetsar mot socialen och långa köer utanför nöjesställena när restriktionerna försvann. Foto: SVT/Youtube

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i Skåne i veckan så får du en ny chans här:  Malmöimam sprider påståenden om att svenska staten tar muslimska barn, tillverkaren bakom det nya journalsystemet hotas av skadstånd och köerna ringlade utanför nöjesställena när restriktionerna avskaffades.

En av de största nyheterna den gångna veckan är den storm som blåst upp mot svenska sociala myndigheter både här och utomlands. I arabiska nyhetskanaler och på sociala medier hävdas det att muslimska barn omhändertas av myndigheterna för att göras till kristna i svenska hem. En av dem som sprider de falska uppgifterna är den kontroversielle Malmöimamen Basem Mahmoud

Malmöimam predikar om socialen

Dyrt journalsystem havererar

Region Skånes enorma satsning på ett nytt digitalt journalsystem fortsätter medan Västra Götaland som satsat på samma system hotar den amerikanska leverantören med stora skadeståndskrav.

Skånes nya journalsystem sågas

Festsugna köade utanför nöjesställen

I onsdags upphörde coronarestriktionerna och nattklubbar och andra nöjesställen kan nu hålla öppet som vanligt. KB i Malmö valde att öppna redan en minut efter midnatt och då ringlade kön lång utanför av glada och partysugna som längtade efter att få dansa.

Festsugna hängde på låset

Tintin på äventyr i Lund

Som liten följde Dennis Hjelmström Tintin på hans äventyr. Nu får Tintin istället följa med honom på fotosessioner i Lund vilket lett till en rad bilder på den kände journalisthjälten i kända lundamiljöer.

Följ med Tintin på äventyr i Lund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.