Efter tio år nu öppnar familje-BB i Malmö, Kronofogden hade bil i garaget med knark för miljoner i flera veckor och Hovrätten rev i veckan upp fängelsedomarna i Vårdexpressenhärvan. Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: Hovrätten rev upp fängelsedomarna i Vårdexpressenhärvan, Kronofogden hade knark för miljoner i en bil i sitt garage och efter ett decennium öppnas nu ett familje-BB i Malmö.

Hovrätten rev upp tingsrättens dom så det blir inga fängelsestraff för de tre personer som stått åtalade i Vårdexpressenhärvan. Två personer dömdes för grovt mutbrott till villkorlig dom, medan den tredje personen frikändes helt.

Hovrätten river upp fängelsedomarna i Vårdexpressenhärvan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Gällande mutbrotten gör hovrätten delvis samma bedömning som tingsrätten, säger hovrättsrådet Ingela Sundin i målet kring Vårdexpressen i klippet. Foto: Knut Bonde/SVT

Riksenheten mot korruption tog emot hovrättens dom med stor förvåning

Under en kontroll vid gränspassagen Lernacken beslagtogs en bil från en 40-årig man. Bilen parkerades i Kronofogdens garage och stod där i flera veckor med 23 kilo amfetamin.

Knark värt flera miljoner i Kronofogdens garage

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
23 kilo amfetamin packat i påsar, och gömt under baksätet på en bil som beslagtogs på Lernacken under en inresa från Danmark. Foto: Bild från polisens förundersökning

Hösten 2012 stängdes familje-BB i Malmö sedan regionpolitikerna lagt ett sparkrav på SUS. Nu, ett decennium senare, slås dörrarna upp till ett nytt familje-BB där den nyblivna mammans partner får sova över.

Efter ett decenniums väntan – nu öppnas familje-BB i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar barnmorskan Frida Lindvall om varför hon vill jobba på nya BB Familj i Malmö. Foto: Ivan Loftrup-Ericson/SVT

Den muslimska högtiden eid står för dörren – men det ekonomiska läget i samhället kan göra det tuffare än vanligt att duka fram en festmåltid. Här tipsar kocken Maryam Al-Hammadi i Kristianstad om en relativt billig – men god och nyttig – rätt att tillaga under högtiden.

Kocken Maryam i Kristianstad: Billig men god mat till eid

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet får du följa med till Maryam Al-Hammadis kök. Foto: Firas Razak/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.