Alida knuffades ut i gatan av misstänkt malmöpolitiker, 27-årig pappa med barn i bilen ihjälskjuten i parkeringshus och Malin med Downs syndrom har äntligen fått fast jobb. Foto: SVT/Privat/SVT

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här:  En 27-årig man med barn i bilen sköts ihjäl i parkeringshus i Malmö, Aida knuffades ut i gatan – Malmöpolitiker misstänkt, Malin med Downs syndrom har äntligen fått fast jobb och trädgårdsjournalisten tipsar om hur du får trädgården att överleva i värmen.

En 27-årig man sköts till döds i ett parkeringshus i Malmö på tisdagskvällen. Enligt polisen satt ett barn i bilen vid mordet.

Litet barn satt i bilen vid mordet i parkeringshuset

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter skjutningen sprang privatpersoner fram till den mördades bil. Erik Åberg, lokalpolisområdeschef, bekräftar att ett barn satt i bilen. Foto: Privat/SVT

Småbarnsmamman Aida Dizdarevic är mörbultad och omskakad efter måndagens möte på trottoaren. Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, men är tacksam för att hon fortfarande är i livet.

 Aida: Han tacklade mig framför en bil – Malmöpolitiker utreds för misshandel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aida Dizdarevic visar hur hon tacklades ut på gatan framför en bil. Händelsen rubriceras som misshandel och utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar. Foto: SVT

Sjysta kollegor, nya utmaningar och härligt med egentjänade pengar – så beskriver Malin Andersson från Genarp sitt nya jobb på Ikea i Malmö.

Efter år av försök att få jobb – nu har Malin fast tjänst i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Malin Andersson jobba och hör henne berätta mer om vad hon tycker om jobbet i videon ovan. Foto: Teresia Loive/SVT

Efter veckor av torka kämpar många trädgårdsägare för att få växterna att överleva. Men det finns knep för att skapa svalka och behålla fukten i marken när solen gassar.

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson: Så får du en prunkande trädgård trots torkan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag försöker skapa olika rum i trädgården där man kan få svalka och där igelkotten gillar att vara och fåglarna kan bygga bo, säger trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson. Hör henne berätta mer i videon. Foto: Petra Hultman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.