Olagligt tältande, vatten till ödehus och streetracing är några av veckans stora nyheter. Foto: SVT/Osby Street Racing

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan – då får du en ny chans här: jakt efter olagliga tältare vid Stenshuvud, illegal streetracing får ris och ros och en kommun som vill tvinga ett äldre par ansluta vatten till ett ödehus.

Allt fler tältar olagligt vid Stenshuvud

Många tältar lite varstans på Stenshuvud – trots att det endast är tillåtet att tälta på en anvisad tältplats i nationalparken. Häng med nationalparkschefen Fredrik Ståhlberg när han går på tältjakt.

De arrangerar illegal streetracing i Osby: ”Säkerheten är A och O”

Trots att de saknade tillstånd valde arrangörerna för Osby Street Race att köra ändå. Polisen är kritisk medan kommunalrådet menar att det sätter orten på kartan. Ta del av arrangörernas resonemang i klippet.

Hörby kommun vill tvinga dem ansluta vatten till ödehuset

I tre år har Hörby kommun försökt tvinga lantbrukarna Eva och Börje Lundström att ansluta vatten till ett gammalt ödehus, ett stenkast från deras gård i Oderup. Byggnaden används som förråd och har aldrig haft rinnande vatten.

Framtidens mat växer i en havskoloni i Kivik

Odlingslottar har bara ökat i popularitet på senare år – men går det att göra samma sak i vattnet? Följ med till Kivik där några entusiaster testar just detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.