Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De här punkterna rör missnöjda klienter” säger försvarsadvokat Kristina Wenzelberg angående brotten juristen Soheil Naderi misstänks för. Foto: TT/Polisens förundersökning

Yrkar på minst 7,5 års fängelse för bedrägerimisstänkte juristen Soheil Naderi

Publicerad

För att avsiktligt ha vilselett och bedragit privatpersoner ska juristen Soheil Naderi dömas till minst 7,5 års fängelse. Det anser åklagaren. Försvarsadvokaten menar däremot att det handlar om missnöjda klienter och att han bör frias.

Under slutpläderingarna i Malmö tingsrätt sa åklagare Annika Lindahl att samtliga brottsmisstankar ska bedömas som grova och att Soheil Naderi därför bör få ett långt fängelsestraff. Utöver det vill åklagaren att han ska få näringsförbud i tio år. Hon framförde att han ska ha bedrivit sin juristverksamhet i syfte att bedra privatpersoner.

Bland annat har SVT avslöjat att han lurade då 96-åriga demenssjuka Ingeborg Spohn på hennes hem och förmögenhet genom att upprätta ett testamente.

Juristen och de osannolika gåvorna

Advokaten: ”Missnöjda klienter”

I cirka ett år har Soheil Naderi suttit häktad och han åtalades i början av 2024 för 22 brott. Majoriteten handlar om grova bedrägerier.

Polisutredningen visar även hur han spenderat sina klienters pengar på resor och shopping.

Hans försvarsadvokat Kristina Wenzelberg vill knappt svara på frågor, men hävdar att det hela handlar om ett antal missnöjda klienter. Därför anser hon att Soheil Naderi, som hela tiden nekat till brott, ska frias.

Hör Kristina Wenzelbergs kommentarer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Juristen och de osannolika gåvorna

Mer i ämnet