En 23-årig man dödades i en skottlossning på Ramels väg i Malmö. Foto: TT

Ytterligare anhållna för mordet på Ramels väg

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för medhjälp till mordet på Ramels väg i slutet av mars förra året, då en 23-årig man sköts till döds. Så sent som igår omhäktades en 27-åring misstänkt för samma mord.

De båda männen, som har varit anhållna i sin frånvaro en kortare tid, sitter båda i fängelse där de avtjänar långa straff för grovt narkotikabrott respektive grovt våldsbrott. Männen är anhållna på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– De har hjälpt till vid planeringen och genomförandet av mordet. Jag kan inte gå in mer i detalj på vad de har gjort, säger åklagare Lisa Åberg.

Våldet i Malmö

En 27-årig man sitter sedan tidigare häktad misstänkt för mord. Inte heller han är en av skyttarna men har haft en så avgörande roll i planeringen att han kan anses som gärningsman.

– Han har hjälpt till i sådan utsträckning att han ska anses som gärningsman även om han inte har hållit i vapnet. Hans medverkan har varit så omfattande att han är häktad för mord, säger Lisa Åberg.

Det var den 30 mars 2017 som en 23-årig man sköts ihjäl på Ramels väg i Rosengård i Malmö av två gärningsmän på moped. Mordet fångades på film av en av polisens övervakningskameror. Utredningen har den senaste tiden tagit ny fart och Lisa Åberg talar om ett genombrott. 

– Det kan inte uteslutas att det blir fler gripanden, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet