Den 31-årige mannen som sköts till döds inne på Emporia var känd av polisen sedan tidigare. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter mordet på Emporia – fjärde person häktad

Uppdaterad
Publicerad

I somras sköts en 31-årig man till döds i köpcentrumet Emporia i Malmö. Nu har ytterligare en man häktats i utredningen kring mordet. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Sedan tidigare är tre personer frihetsberövade i mordutredningen. En 15-åring är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, en 40-årig man och en 19-åring är häktade misstänkt för medhjälp till mord.

En man i 25-årsåldern anhölls i lördags och häktades under tisdagen vid Malmö tingsrätt, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av dödsskjutningen på Emporia i Malmö – på 60 sekunder. Foto: TT

Dödsskjutningen på Emporia

Dödsskjutningen skedde under eftermiddagen den 19 augusti på köpcentret Emporia i Malmö. En 31-årig man dödades och en kvinna skadades allvarligt vid skjutningen.

Enligt polisen är händelsen kopplad till den gängkriminella miljön. Den skadade kvinnan ska dock inte ha några kopplingar till mannen utan tros vara en förbipasserande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

Mer i ämnet