Statyn föreställande Zlatan Ibrahimovic utanför Stadion i Malmö har blivit vandaliserad – igen. Foto: Johan Nilsson/TT

Zlatanstatyn i Malmö vandaliserad på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Statyn föreställande Zlatan Ibrahimovic utanför Stadion i Malmö har återigen blivit vandaliserad, uppger Aftonbladet.

På måndagskvällen hade röd färg målats över shortsen på den guldfärgade statyn och på sockeln hade ”Judas!” sprejats.

Både Zlatanstatyn och en fastighet som fotbollsstjärnan äger i Stockholm har den senaste veckan blivit måltavla för mångas ilska. Förra veckans nyhet om att Ibrahimovic blir delägare i allsvenska rivalen Hammarby kom bara en månad efter att statyn invigdes utanför Stadion, och togs inte emot väl av Malmösupportrarna.

Redan samma dag som Hammarbynyheten briserade blev statyn utsatt för skadegörelse: en toalettsits hängdes över ena armen, en platspåse träddes över huvudet och rasistiska förolämpningar klottrades intill statyn.

Fritidsförvaltningen i Malmö beslutade då om specialbevakning och man satte i samband med det upp ett staket runt statyn, som också sanerades. I torsdags, efter MFF:s match mot Dynamo Kiev, togs staketet bort och nu är även extrabevakningen tillbakadragen, säger Malin Tykesson, kommunikationschef på fritidsförvaltningen, till Kvällsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatanstatyn

Mer i ämnet