Pojken i övre tonåldern hittades skadad utomhus av en privatperson. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

21-åring häktad misstänkt för mordförsök mot tonåring i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man har häktats misstänkt för mordförsök på en kille i övre tonåren i Kalmar tidigare i år. Mannen sitter sedan tidigare häktad misstänkt för ett rån mot en bensinmack i Kalmar där en anställd knivskars.

– Jag hoppas kunna väcka åtal någon gång i juli, men just nu väntar vi på resultat av framför allt dna-undersökningar, säger Åsa Adolfsson, åklagare.

I slutet av mars i år hittades kille i övre tonåren med livhotande skador i centrala Kalmar. Han hade stickskador och fördes till länssjukhuset för vård på iva. Senare kunde han föras över till en vanlig vårdavdelning.

Inget samband mellan händelserna

Mannen som nu häktats är samma person som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för ett rån mot en bensinmack där en anställd knivskars. Rånet mot bensinmacken inträffade sent på kvällen och det misstänkta mordförsöket tidigt morgonen efter. Än så länge verkar inte händelserna ha något samband.

– Det verkar vara två separata händelser och tycks handla om att han är våldsam.

Nekar till brott

Åsa Adolfsson berättar att den misstänkte mannen hade stämt träff med tonåringen.

– Ganska snart efter att de mötts börjar den misstänkte agera våldsamt. De båda känner inte varandra, men kan ha setts vid något tillfälle.

Den misstänkte mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.