Idag avslöjades att mediekoncernen 24Sverige kommer att köpas upp. Däremot är detaljerna fortfarande okända. Foto: SVT/24Sverige

Nya ägare har hittats till konkursdrabbade 24Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Mediebolaget 24Sverige ansökte i början av juli om konkurs men nu har konkursförvaltaren Eric M Gabrielsson lyckats hitta en välkänd köpare. Det innebär att ett 20-tal anställda nu kan få behålla sina jobb på nyhetssajten.

Avtalet är ännu inte påskrivet men allt väntas vara klart inom det närmaste dygnet. De nya ägarna väntas tillträda på fredag eller måndag.

– Det jag vet är att det är rätt så välkända människor i mediavärlden. Det är en konstellation av privatpersoner som jag har förstått det, mer kan jag inte uttala mig om, säger Erik M Gabrielsson.

”Bra för personalens skull”

24Sveriges vd Jeanette Lindström säger att de senaste veckorna bestått av mycket jobb med att hitta nya ägare, men att det nu känns som en seger.

– Det känns jättebra, framförallt för personalens skull. De har lagt ner mycket jobb den sista tiden, den tid och arbete som lagts ner är alldeles för bra för att kastas bort. Jag är jätteglad att vi har hittat en lösning nu.

Köpet kan innebära att de drygt 20 anställda kommer att kunna få behålla sina jobb.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.