Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVTs reporter sammanfatta åtalet, och åklagaren kommentera varför bara en av männen åtalas för mord. Foto: SVT

Funktionsnedsatte Ulf dödades – hela förloppet filmades

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen kom åtalet mot de två män som misstänks för mordet på funktionsnedsatta Ulf Sandberg i Oskarshamn. Men åklagare Linda Caneuas åtalar bara en av dem, 27-åringen, för mord.

Ett av åklagarens starkaste bevismaterial är en film som gärningsmännen själva spelade in under hela händelsen. I filmen framkommer det att den äldre mannen, 30-åringen, var emot att 27-åringen skulle hämta kniven.

Därför menar åklagaren att det inte går att bevisa att också 30-åringen ville döda Ulf Sandberg. 30-åringen åtalas däremot för grovt rån och försök till grovt rån, tillsammans med 27-åringen.

Oskarshamn

– Det här är fruktansvärt hänsynslöst. Det är rått, säger åklagare Linda Caneus.

27-åringen som åtalas för mord förnekar brott, rapporterar P4 Kalmar.

Hör åklagaren berätta mer om åtalet i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Sandberg, ett välkänt ansikte i Oskarshamn, blir knivhuggen mitt i stan. Två personer blir misstänkta för dådet. Här får du bakgrunden till vad som hände och hur stan reagerade på det. Foto: SVT, Storyblocks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet