Kammaråklagare Kjell Janneson leder utredningen, han säger att det närmar sig ett åtal. Foto: Helmuth Petersson/Niclas Wimmerberg/SVT

Dödsolyckan på Öland – nu har åklagaren fått svar

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Kjell Janneson har nu fått svar från det företag som fastställt hastigheten på den bil som var inblandad i dödsolyckan på Öland i juli där en mamma och hennes barn omkom.

Kammaråklagare Kjell Janneson vill inte ge några fördjupande kommentarer i nuläget – men säger att rapporten stödjer utredningen. Alltså att bilen kört i ganska hög hastighet när den körde på fyra cyklister i Färjestaden.

– Rapporten bekräftar till stor del det vittnena har sagt, säger Kjell Janneson till SVT.

Dödsolycka i Färjestaden

En kvinna i 45-årsåldern och hennes 15-årige son omkom i olyckan som väckt mycket känslor. Strax innan olyckan var föraren också nära att köra på andra personer.

Åtal inom en månad

Krockkuddeboxen på den aktuella bilen har konstaterats vara för gammal för att kunna ge information, ett företag som polisen brukar anlita har nu gjort en manuell uträkning på hur fort den misstänkte föraren körde.

Kammaråklagare hoppas kunna väcka åtal mot den misstänkte bilföraren om drygt en månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Färjestaden

Mer i ämnet