Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Holmer, rektor på Prästängsskolan, ser fram emot skolstarten på måndag. – Det har varit ett fantastiskt teamwork i hela Alvesta för att hitta lokaler till skolstarten efter branden, säger hon. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Fritids får vänta på nya lokaler när brandhärjade Prästängsskolan i Alvesta startar nytt läsår

Uppdaterad
Publicerad

Efter branden som förstörde delar av Prästängsskolan i juli har Alvesta kämpat för att hitta lokaler och anpassa klassrum inför skolstart. Mycket är löst men barnen på fritids saknar tillräckligt stora lokaler att vistas i.

I juli förstördes flera klassrum på Prästängsskolan i en brand och sedan dess har kommunen jobbat för att ordna med lokaler och klassrum inför höstterminens start.

Ute i omgångar

En utmaning skolledningen står inför är lokalbristen för fritidsverksamheten. De befintliga lokalerna räcker inte för de omkring 200 fritidsbarnen som brukar vistas i skolan efter skoltid.

– Vi får vara ute i omgångar och i olika grupper och använda idrottshallen när det går, men om alla ska vara inne då blir det trångt, säger hon.

Kan det bli fråga om paviljonger på skolgården?

– Kommunen jobbar på en lösning medan vi har fokuserat på att hinna ordna upp här inför skolstart nu på måndag, säger Linda Holmer, rektor på Prästängsskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.