Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Motivet för mordet som ägde rum på Ängö i Kalmar förra året är hämnd. Det är i alla fall kammaråklagare Kjell Jannessons slutsats inför dagens tingsrättsförhandling. Foto: SVT

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för mordet på Ängö i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Motivet för mordet som ägde rum på Ängö i Kalmar förra året är hämnd. Det är i alla fall kammaråklagare Kjell Jannessons slutsats inför måndagens tingsrättsförhandling.

Det var den 6 mars förra året som en 25-årig man sköts till döds på Ängöleden i Kalmar. Mordet var då det andra i Kalmar på kort tid. En 27-årig man står nu inför rätta misstänkt för mord, och rättegången drar i gång i Kalmar tingsrätt på måndagen.

25-åringen blev skjuten i ryggen, på 20 meters avstånd. Skottet träffade 25-åringen i ryggen och hjärtat. Han blev skjuten när han satt på sin cykel, på väg från platsen där mordet ägde rum.

Skjutningar i Kalmar

– Vi tror att det handlar om hämnd för mordet på en av den här gärningsmannens bästa kamrater, som ägde rum på Kvarnholmen i februari förra året.

Enligt Kjell Jannesson var den mördade mannen ditlurad för att endera köpa eller sälja narkotika.

Förnekar brott

27-åringen står förrutom mord även åtalad för flera andra brott knutna till dödskjutningen på Ängö och tidigare skjutningar. Enligt förundersökningen förnekar han brott. SVT har sökt 27-åringens advokat för en kommentar, utan att lyckas nå honom.

Ytterligare två män är misstänkta för inblandning i skjutningarna som föregick mordet. Även de förnekar brott.

KLIPP: Teorierna bakom mordvågen i Kalmar: Skulder, maktvakuum och kamp om knarkhandeln

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dödsskjutningen på Kattrumpan blev startskottet för en mordvåg som aldrig tidigare skådats i Kalmar. Se SVTs kartläggning av gängvåldet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet