Foto: Johannes Widergren/SVT

Åseda folkets park rustar upp inför operapremiär

Publicerad

Smålandsoperan flyttar sin sommaropera till Åseda folkets park.

Folkparkernas tid är inte förbi. I alla fall om man får tro den aktivitet som just nu pågår i Åseda. Man bygger om och rustar upp. Mycket tack vara att Smålandsoperan, från och med i sommar och tre år framåt, flyttar in på folkparksscenen. Operans beslut att göra så blev startskottet för en upprustning av parken där Uppvidinge kommun är medfinansiär.

Den 21 juni hålls premiären och då spelas den franska operan Carmen. Åsa Lindskog är producent för föreställningen. Hon är nöjd med den nya spelplatsen och tycker att det är viktigt att hålla liv i folkparkstraditionen.

– Det här är ett fantastiskt ställe. En gammal folkpark är en otrolig miljö och vi vill ju gärna spela på en plats som vi känner tillför till det vi försöker berätta med vår konst, säger Åsa Lindskog till SVT Nyheter Småland.

Åsa Lindskog

Ger plats åt mer publik

En av fördelarna med den nya spelplatsen för operan är, enligt Åsa Lindskog, att den sväljer en större publik än masugnen i Huseby där man tidigare höll till. Cirka 300 istället för 254 platser.

– Den publik som kommer hit kan vänta sig mer av allt. Vi har större ensemble än tidigare, och nu även en barnkör. Vi vill att det ska vara en upplevelse att komma till våra föreställningar och jag är övertygad om att det kommer att bli fantastiskt här i Åseda, säger Åsa Lindskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppvidinge

Mer i ämnet