Barbro Neuman i Virserum hoppas nu kunna få tillbaka sina pengar efter husbilsbluffen. Foto: Olof Peterson/SVT

Barbro Neuman blev blåst i husbilshärvan – nu kan köparen fällas

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått två år sedan husbilshärvan i Lagan blottlades. Ett företag lovade att sälja husbilar åt folk som ville sälja, men några pengar betalades aldrig. En av dem som blev lurade var Barbro Neuman i Virserum.

SVT har i omgångar berättat om härvan där ett företag i Lagan satte i system att blåsa intresserade säljare på sina husbilar. Företaget kontaktade personer som lagt ut sina fordon på nätet. Man lovade att sälja deras husbil, men några pengar fick de aldrig.

Huvudmannen och en kvinna i härvan dömdes för grovt bedrägeri, men för Barbro och andra offer var det ändå inte över. Någon annan satt ju på deras fordon.

Nekar till brott

Många bilar försvann enligt polisen utomlands, men i Barbro Neumans fall fanns köparen i Jönköpings län. Mannen som köpte Barbros husbil hade dock gjort det för ett lågt pris, och åtalas nu misstänkt för grovt häleri.

2021 pratade SVT med den nu misstänkte mannen, som då sade att han aldrig anat att bilen var stulen när han köpte den. I förhör nekar han fortfarande till brott.

I åtalet finns ett skadeståndsanspråk på 410 000 kronor riktat till köparen, huvudmannen och kvinnan.

KLIPP: Barbro blev lurad på sin husbil: ”Skulle få 500 000 kronor”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.