Båt flög av släp under vansinnesfärd – föraren åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I minst 100 kilometer i timmen och med en båt på ett tillkopplat släp ska den 25-åriga mannen ha kört om flera bilar på riksväg 25 i höjd med Öjaby i Växjö kommun. Till slut flög båten av släpet och då krockade en annan bil med båten. Nu åtalas 25-åringen vid Växjö tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade den 9 november 2018 – men det är först nu åtal väcks mot den 25-åriga mannen. Enligt åtalet ska mannen ha gjort flera omkörningar i hög fart med båten på släp. Till slut flög båten av.

Den tillåtna hastigheten för fordonskombinationen som mannen körde är 30 kilometer i timmen. Enligt åtalet färdades ekipaget mer än tre gånger så fort – alltså minst 100 kilometer i timmen.

Växjö

I polisförhör villl mannen varken erkänna eller neka till brottet, men hävdar själv att han endast färdades ”lite över” hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen.

Film och foton bevis

Bevisningen han ställs mot är dels film på färden som togs av en annan bilist,och dels av fotografier på olyckan och de skador som orsakades på bilen som körde in i den tappade båten.

Åklagaren menar att 25-åringen har varit grovt oaktsam och visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet