Foto: TT

Bengal nära starta brand i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Under pågående fotbollsmatch mellan Oskarshamn AIK och Mjällby kastade en supporter en bengal som hamnade på taket till en intilliggande byggnad. Snabbt ingripande av vaktmästare undvek storbrand, enligt räddningstjänsten.

– Det är papptak på byggnaden och dessutom soligt och varmt idag. Det var lätt för elden att sprida sig men tack vare vaktmästarens snabba agerande spred sig inte branden. Vi kunde haft en ganska kraftig utveckling annars, säger Johan Sandin, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Det var under pågående match mellan Oskarshamn AIK och serieledande Mjällby i division 1 som en supporter tände och kastade en bengal som hamnade på taket till en byggnad som ansluter till själva fotbollsplanen.

Vaktmästare på plats släckte branden med hjälp av en skumsläckare. Räddningstjänsten kunde lämna platsen efter att ha gjort en efterkontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet