Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Malin Lauber (S) fördömmer Hamas terrordåd mot civilbefolkningen i Israel men tycker att det finns olika sätt att visa solidaritet på. Foto: Malvina Lindström

Beskedet: Växjö kommun hissar inte Israels flagga

Publicerad

Moderaterna i Växjö vill hissa Israels flagga för att visa sympati i den pågående attacken från terrorstämplade Hamas. Men så kommer det inte bli, enligt kommunalrådet Malin Lauber (S).

Under onsdagen hissade Kalmar kommun Israels flagga, något som även Moderaterna i Växjö ville göra. Men kommunalrådet Malin Lauber (S) förklarar på onsdagen att det inte kommer att ske.

– Även om det låter torrt i sammanhanget så har ju Växjö kommun en väl fungerande flaggpolicy som säger när vi ska flagga. Och det är när vi har internationella besök som vi flaggar med det landets flagga, säger Malin Lauber (S).

I klippet hör du Malin Laubers (S) motivering

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.