Olyckan skedde strax söder om Borgholm på Öland. Foto: SVT Design

Tonårspojke död efter krock med kor söder om Borgholm

Uppdaterad
Publicerad

En pojke under 18 år har avlidit efter att en personbil krockat med två kor strax söder om Borgholm på Öland, natten mot fredagen. I bilen färdades fem ungdomar som alla var mellan 15 och 20 år gamla.

Larmet om olyckan kom in klockan 23.17 på torsdagen.

Fem ungdomar färdades i bilen och samtliga fick föras till sjukhus. Enligt polisen har en pojke under 18 år dött till följd av olyckan. Ytterligare en person är svårt skadad och tre är lindrigt skadade.

– Det är fem män i åldrarna 15-20 år, samtliga är hemmahörande på Öland, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Korna överlevde inte olyckan, enligt polisen. Bilen har tagits i beslag av polisen, som har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.

– Inga misstankar finns riktade mot lantbrukaren som äger korna, säger Robert Loeffel.

Anhöriga är underrättade.

”Alla känner varandra”

Borgholms kommun erbjuder krisstöd i Borgholms kyrka idag under fredagen. I kyrkan finns personal från socialtjänsten, ideella krafter och Svenska Kyrkan för samtal och stöd. Klockan 18 hålls även en ceremoni för att samlas, stötta varandra och tända ljus.

– I den här lilla kommunen känner alla varandra. Det är väldigt många ungdomar involverade i det här indirekt, och det är viktigt för oss att kunna möta ungdomarna, säger Jens Odevall, kommunchef i Borgholm. 

Under fredagen och lördagen kommer kommunens fritidsgårdar hålla extraöppet för att erbjuda stöd.

– Ungdomarna är fantastiska och stöttar varandra, och det är viktigt att vi vuxna finns där också, säger Jens Odevall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Borgholm

Mer i ämnet