Foto: SVT/Jonatan Börjesson

Misstänkt Bödarånare tros gömma sig utomlands

Uppdaterad
Publicerad

En av de två män som misstänks för inblandning i det grova rånet av en närbutik i Böda i somras häktas nu i sin utevaro. Polisen har sökt mannen i flera månader, och tror att han kan befinna sig utomlands.

Mannen, som är i 25-årsåldern, har varit anhållen i sin frånvaro sedan i början på oktober.

– Blir han häktad i sin utevaro kan man begära en europeisk arresteringsorder och göra en internationell efterlysning, säger åklagare Kjell Jannesson till SVT.

Bödarånet

Ni tror att han befinner sig utomlands?

– Ja.

Blodspår ledde till misstänkt rånare

Det var i början av augusti som ett närlivs i Böda på norra Öland rånades. Flera rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i ägarens bostad och överrumplade ägaren med familj. Med hjälp av hot om våld blev de sedan insläppta i butiken där de kom över värdeföremål.

En 31-årig man kunde gripas efter att man hittat blodspår i den flyktbil som rånarna kraschade strax utanför Borgholm. 31-åringen är hemmahörande i Halland och greps på annan ort ett par veckor efter rånet. Han har suttit häktad sedan dess.

”Den direkta medgärningsmannen”

Även den andra misstänkta mannen, som tros befinna sig utomlands, är hemmahörande i Halland.

– Han är den direkta medgärningsmannen menar vi, säger Kjell Jannesson.

Utöver Bödarånet är han även misstänkt för att ha stulit den exklusiva bil som ska ha använts för att fly efter rånet. Bilen stals i Båstad ett par dagar innan rånet.

Under tisdagseftermiddagen fattade Kalmar tingsrätt beslut att mannen ska häktas i sin utevaro, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bödarånet

Mer i ämnet