Minst fem brandbilar är enligt uppgift till SVT Småland på plats för att bekämpa branden.

Kraftig brand rasar i industribyggnad i Järnforsen

Uppdaterad
Publicerad

Industrin Järnforsen Stoppmöbler i Hultsfreds kommun står i full brand. Det är ett stort pådrag på platsen och flera vittnen bekräftar att det är en kraftig brand som rasar.

– Det är ju totalskadat på halva byggnaden, den bortre delen är egentligen bara ett skal som står, säger Michael Hesselgård som är räddningsledare på plats.

SVT Nyheter Småland får tag på förre ägaren som bor granne med industrin.

Brand möbelfabrik Järnforsen

– Det är starka lågor och hela byggnaden brinner. Röken sprider sig över byn, säger Sven-Åke Waern.

– Det är en kraftig brand . Det brinner för fullt just nu och räddningstjänsten är på plats och försöker bekämpa branden, säger Åsa Emanuelsson presstalesperson på polisen. Foto: Reuf Hrustic

Förhindrar spridning

Han bekräftar att det är möbelfabriken som brinner och att det finns en risk att elden sprider sig till byggnaden intill.

– Stoppmöbler är sammanbyggt med Tallbacken AB så det ser ut som om räddningstjänsten arbetar med att förhindra spridning. Det är ett mycket stort pådrag, säger han.

– Det är en kraftig brand . Det brinner för fullt just nu och räddningstjänsten är på plats och försöker bekämpa branden, säger Åsa Emanuelsson presstalesperson på polisen.

Larmet om branden kom vid halv niotiden på måndagsmorgonen. Foto: SVT

35 brandmän på plats

Totalt har sex styrkor med 35 brandmän funnits på plats för att bekämpa branden. Vad som orsakat den är dock för tidigt att säga.

Larmet om branden kom vid halv niotiden på måndagsmorgonen. En brandman har skadats då han andats in rök under arbetet med att bekämpa branden.

Järnforsen Stoppmöbler är ett välkänt företag på orten och idag arbetar ett 30-tal från orten på industrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand möbelfabrik Järnforsen

Mer i ämnet