Michael Hesselgård är räddningschef i Hultsfred Foto: Peter Magnusson/SVT

Halva byggnaden helt nedbrunnen – en brandman skadad

Uppdaterad
Publicerad

Halva Järnforsen Stoppmöbler har brunnit ner till grunden och en brandman har skadats i samband med att räddningstjänsten kämpade med branden.

– Det är ju totalskadat på halva byggnaden, den bortre delen är egentligen bara ett skal som står, säger Michael Hesselgård som är räddningsledare på plats.

Branden har nu lugnat sig i intensitet men var vid 13.30-tiden inte under kontroll.

Brand möbelfabrik Järnforsen

– Nu känns det betydligt lugnare även om vi inte har den under kontroll. Det har brunnit igenom taket som gör att vi blir av med värmen och röken så vi kan hantera branden lättare nu, säger räddningsledaren.

LÄS MER: Kraftig brand i industribyggnad i Järnforsen

Finns det någon risk för spridning?

– Nej inte till andra byggnader.

Hur är det med personskador, har en rökdykare skadats?

– Ja han har dragit i sig rök så han mår inte så bra men nu har han fått syrgas av ambulansen så det kommer nog ordna sig, säger Michael Hesselgård.

LÄS MER: ”Om det brinner ner vore det en tragedi för orten”

Totalt har sex styrkor med 35 brandmän funnits på plats för att bekämpa branden. Vad som orsakat den är dock för tidigt att säga.

– Det får polisens tekniker utreda. Men vi blir nog kvar här tills ikväll i alla fall, säger Michael Hesselgård.

Polisen är intresserade av iakttagelser i anslutning till byggnaden på måndagsmorgonen. Har allmänheten sett något som verkar misstänksamt så ska man höra av sig till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand möbelfabrik Järnforsen

Mer i ämnet