Idag avslöjades att mediekoncernen 24Sverige kommer att köpas upp. Däremot är detaljerna fortfarande okända. Foto: SVT/24Sverige

Ägare till Citypress intresserade av att ta över 24Sverige

Uppdaterad
Publicerad

24Sveriges intressent har bekräftats vara ägarna av Citypress, uppger P4 Kalmar. Delägaren Michael Wener hoppas att köpet ska vara klart inom ett par veckor.

Michael Wener, delägare av företaget, säger till P4 att han tror att lokaljournalistiken har en framtid och att det är ett affärsmässigt bra beslut att köpa 24Sverige. Citypress äger sedan nyligen också lokaltidningen Mitt i Stockholm, och med köpet av 24Sverige skulle de utöka sitt antal ägda medier.

24Sverige ansökte i början av juli om konkurs med anledning av att de ekonomiska förutsättningarna blivit för tuffa. Företagets VD Jeanette Lindström uppgav att man hade hoppats på att få presstöd, men att så inte blev fallet.

En konkursförvaltare tog då över företaget, och nu har Citypress visat ett intresse för att ta över företaget. Vad övertagandet skulle få för följder är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.