Berith Bojestig Peterson, Eva Mikkelsen, Nisse Peterson och John Mikkelsen vill hem till Ljungby och Markaryd. Foto: Privat

137 turisterna från Växjö fortfarande kvar på Cypern

Publicerad

Berith Bojestig Peterson och hennes sällskap har idag på morgonen besökt Vings kontor på turistorten Ayia Napa på Cypern, men några besked har de fortfarande inte fått.

Resenärerna som skulle ha flugit hem från Cypern till Växjö i måndags har idag – två dagar senare – fortfarande inte fått komma hem. Flyget ställdes in då resekoncernen Thomas Cook gick i konkurs.

En av de strandsatta, John Mikkelsen, säger till SVT Nyheter Småland att det finns förhoppningar om att få resa hem idag.

– Vi hoppas det, resenärerna från Växjö är nu de enda som är kvar, säger han, men några besked kunde de inte lämna på Ving.

Sällskapet börjar nu längta hem på riktigt.

Inget flyg till Växjö aviserat

– Det börjar bli drygt nu, säger han, alltid roligt med några extra dagar men nu vill vi hem. Samtidigt måste vi ju säga att det är bättre att vara här på hotellet än att sitta på flygplatsen och vänta.

SVT Nyheter Småland har varit i kontakt med Småland Airport som ännu inte fått någon avisering om att det ska komma plan från Cypern idag.

– Sådana aviseringar brukar vi få åtminstone fem-sex timmar innan planet är beräknat att anlända, säger flygplatsens vd Ulf Axelsson.

Hemresan bokad

Strax efter 11.30 på onsdagen kunde Ving uppge för SVT Nyheter Småland att ett plan är bokat från Cypern med destination Växjö.

– Beskedet kom alldeles nyss, säger Vings informatör Charlotte Hallencreutz. De sista strandsatta passagerarna flygs hem ikväll 22.40. Det är 137 resenärer som varit fast på Cypern. 

Och det var en lättad John Mikkelsen som tog emot beskedet från SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer