Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Tai Woffindens krasch i Cardiff och hör lagledaren Morgan Andersson berätta vad det innebär för Västervik att en av lagets största stjärnor brutit handen i klippet ovan. Foto: Eurosport

Västerviks stjärna bröt handen – borta från finalerna

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll körs den första av två semifinalmatcher i speedwayslutspelet. Västervik tar sig an Rospiggarna från Hallstavik. Även om Västervik är favoriter kommer det bli en tuff utmaning efter att en av lagets största stjärnor brutit handen.

Västervik speedway plockade hem seriesegern i grundserien tidigare i somras och kvalificerade sig därmed direkt till semifinalen som drar igång under tisdagskvällen. Eftersom Västervik vann grundserien fick man välja semifinalmotståndare först. Valet föll på Rospiggarna.

– Vi valde just Rospiggarna för att det blir enklare för resandets skull, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Västervik

Lagkaptenen borta efter våldsam krasch

Trots att Västervik ses som favoriter inför mötet kom ett tufft besked i lördags när en av lagets största stjärnor och tillika lagkapten Tai Woffinden krashade och bröt handen på GP-tävlingen i Cardiff.

– Det är klart det är ett stort avbräck och vi har ju inte ökat våra chanser mot Rospiggarna direkt i och med skadan på Tai. Men vi är bra på hemmaplan och det första vi ska göra är att utnyttja det och få till ett bra resultat första matchen, säger Morgan Andersson

Tre Smålandslag finns bland de fyra i semifinal. I den andra semifinalen möter nämligen Dackarna från Målilla Lejonen borta i Gislaved. Semifinalerna körs i bäst av två matcher och returmatcherna körs nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet