Se varför Johanna Clausen och Ida Jönsson från Women to remember startade insamling för att driva fallet till Högsta domstolen. Foto: Privat/SVT

De vill se hårdare straff för dödsskjutningen av Jennie

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Women to remember var först ut att starta en insamling för att stötta mamman till Jennie Tholander, Gunnilla Tholander inför hovrätttsförhanlingarna. Gunilla Tholander förlorade i hovrätten men med hjälp av de insamlade pengarna vill hon nu driva fallet vidare till Högsta domstolen.

Den åttonde oktober förra året sköts Jennie Tholander till döds av sin före detta pojkvän. Pojkvännen dömdes inte för mord utan till grovt vållande till annans död i både tingsrätten och hovrätten. Nu har Gunilla Tholander lämnat in en överklagan till Högsta domstolen.

Hör Johanna Clausen och Ida Jönsson från Women to remember berätta i klippet om varför de valt att samla in pengar för att hjälpa Gunilla Tholander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.