Kammaråklagare Kjell Jannesson. Foto: Ellen Jöhnsson/SVT

Den andra misstänkte Bödarånaren åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för delaktighet i Bödarånet sommaren 2020 åtalades under fredagseftermiddagen för grovt rån och flertalet andra brott.

I mars dömdes en 31-årig man till sex års fängelse för det uppmärksammande rånet mot en Ica-butik i Böda.

En andra man som misstänks för delaktighet i rånet var på flykt i ett halvår innan han slutligen greps på Västkusten den 1 april i år.

Bödarånet

Under fredagen åtalades han för grovt rån, grov stöld, egenmäktigt förfarande, märkesförfalskning, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning grovt brott, smitning från trafikolycksplats grovt brott. 

Alla brotten ska på ett eller annat sätt ha koppling till rånet.

Ett gott bevisläge

Enligt åklagare Kjell Janneson ser bevisläget gott ut.

– Ja, i vi har i princip samma bevisning mot honom som mot den andra mannen som tidigare är dömd, kanske något bättre. Enligt mig är det han som syns på övervakningsfilmen, vi har lite kläder som stämmer överens och ett vittne som sett honom. 

Kjell Janneson förklarar att den här mannen misstänks för att ha haft lika stor delaktighet i rånet som den 31-åriga mannen som redan är dömd.

– Han är den som utför det mesta som att tömma kassor och så.

Mannen förnekade brott vid häktningsförhandlingen och har sedan dess tigit som muren enligt Kjell Janneson.

– Han har inte sagt ett enda ljud, inte ens ”inga kommentarer”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bödarånet

Mer i ämnet