Det är snart två veckor sedan 17-åringen försvann efter en fest – nu vill hans mamma starta en fond för att sökandet inte ska avstanna helt. Foto: SVT

Försvunna 17-åringens mamma: Vill starta fond för att sökandet ska fortgå

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått tolv dygn sedan 17-åringen i Ljungby försvann och för att öka intresset för sökandet vill hans mamma nu starta en fond.

Polis, frivilligorganisationer och privatpersoner har deltagit i sökandet men fortfarande finns inga spår efter den försvunna 17-åringen. Sökinsatserna har nu trappats ner och mamman hoppas att en fond ska öka intresset igen. 

– Några gamla kollegor till mig startade en insamling på sociala medier och då fick jag idén till att jag vill starta en fond. Jag vill att pengarna ska gå till hittelön, men också till hjälporganisationer och ungdomsverksamheter, säger hon.

48 000 på några dagar

Det var i helgen som insamlingen startade på Facebook och efter endast ett dygn hade de fått in cirka 40 000 kronor. Nu har insamlingen fått ihop över 48 000 kronor.

– Jag vill inte röra en enda krona av pengarna själv, utan jag vill att de ska gå till fonden. 

17-åringens mamman letar nu efter en organisation eller advokatfirma som kan förvalta fonden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.