Foto: SVT

Sköt mot sovande sjuåring – fängelse i åtta år för en av de dömda

Publicerad

En 27-årig man döms av Växjö tingsrätt till åtta års fängelse för försök till mord och grovt vapenbrott. Två andra personer döms till kortare fängelsestraff för inblandning i beskjutningen av ett bostadshus i Konga.

Det var i maj i år som en vild skottlossning i ett bostadsområde i Konga ägde rum och där två skott träffade ett bostadshus där en sjuårig flicka låg och sov.

I dag kom domen från Växjö tingsrätt  för de fyra männen som varit misstänkta för händelsen.

Erkänner inte

En 27-årig man döms till åtta års fängelse för försök till mord och grovt vapenbrott. En 36-årig man döms till fängelse i två år och åtta månader för grovt vapenbrott, framkallande av fara samt olika narkotikabrott. En 31-årig man döms till ett års fängelse för grovt olaga hot ringa narkotikabrott.

En 21-årig man döms till skyddstillsyn bland annat för olaga hot och olovlig körning.

Den 27-åriga mannen som döms för försök till mord erkänner det inte, däremot erkänner han att han gjort sig skyldig till grovt vapenbrott.

Träffade grannhus

Av domen, som är på över 80 sidor, framgår det att tre av männen åkte till det beskjutna grannhuset, där fanns en 36-årig man och en 21-årig kvinna.

27-åringen som dömts till åtta år fängelse, sköt, enligt tingsrättens dom inne i det huset och den 36-årige mannen som bodde där sköt tillbaka, och det är två av de skotten som träffade grannhuset där ett barn låg och sov.

Den 36-årige mannen som sköt tillbaka mot 27-åringen, hävdar dels nödvärn, dels att han inte minns något på grund av att han var drogpåverkad vid händelsen.

Skjutningen i Konga – sjuåring nära att träffas Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skotten i Konga

Mer i ämnet