En man i 70-årsåldern dog i samband med en skottlossning på stadsdelen Teleborg i Växjö kommun. Foto: SVT

Efter dödsskjutningen på Teleborg: Gärningsman inte allvarligt psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

Den 73-årige mannen som misstänks för mordet på en annan man på Teleborg i Växjö är inte allvarligt psykiskt sjuk. Det visar den rättspsykiatriska utredning som nu är klar, skriver Smålandsposten.

I november förra året sköts en man i 70-årsåldern ihjäl på Teleborg i Växjö. Den 73-årige mannen kunde gripas en dag efter dödsskjutningen.

Åtalet mot den misstänkte 73-åringen har dröjt då man väntat på en rättspsykiatrisk undersökning. Den är nu klar och visar att 73-åringen inte led av en allvarlig psykisk störning den aktuella dagen. Mannen bedömds inte heller lida av någon allvarlig störning under tiden undersökningen genomfördes. Det betyder att mannen inte kommer att dömas till rättspsykiatrisk vård om han fälls.

Dödsskjutningen på Teleborg

Åtalet mot mannen beräknas enligt åklagare komma under mars månad.

KLIPP: Grannar chockade efter skjutningen på Teleborg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christer Dahl och Armin Casbian är båda grannar till den man i 70-årsåldern som hittades skjuten i Växjö under tisdagskvällen. Foto: SVT/Clary Kroon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet