En man i 70-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem på Teleborg i Växjö kommun i slutet av november. Foto: SVT

Skjutningen på Teleborg i Växjö: Mordanklagad 72-åring misstänks vara allvarligt psykisk sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den 72-åriga man som sitter häktad för mordet på Teleborg i Växjö misstänks vara psykisk sjuk, enligt läkarintyget från Rättsmedicinalverket.

Enligt tidningen har en läkare vid Rättsmedicinalverket gjort bedömningen att 72-åringen led av en allvarligt psykiskt störning under själva mordtillfället och även senare, vid läkarundersökningen. Det var Smålandsposten först med att berätta.

Läkarens slutsats är att 72-åringen bör genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om han ska dömas till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Dödsskjutningen på Teleborg

Åtalet dröjer

Det var den 22 november som en man i 70-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem på Teleborg, och en intensiv polisjakt inleddes efter 72-åringen som initialt misstänktes. En fastighetsaffär tros vara motivet, då den mordmisstänkte anlitat mordoffret, som var mäklare, för en försäljning.

Själva åtalet dröjer, då en teknisk undersökning väntas ta tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet