Uppgifter: polisens teori är att en fem år gammal fastighetsaffär ligger bakom mordet på en man i 70-årsåldern i Växjö på tisdagen. Foto: Diba Dehnad/SVT

Uppgifter: Fastighetsaffär ligger bakom mordet i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Smålandsposten är polisens teori att en flera år gammal fastighetsaffär som ligger bakom mordet på en man i 70-årsåldern i Växjö på tisdagen.

I artikeln skriver tidningen att de har uppgifter kring att polisens teori är att den mordmisstänkte tog hjälp av mordoffret, som var mäklare, vid en fastighetsförsäljning. Han ska då ha blivit missnöjd med priset, som han menar var tio procent för lågt.

SVT har pratat med polisens presstalesperson, Robert Loeffel, som inte vill kommentera uppgifterna.

Dödsskjutningen på Teleborg

– Uppgifter kring förundersökningen är inget jag kommer kommentera just nu, säger han.

Missnöjet ska sedan ha eskalerat och alltså ha slutat med att den misstänkte åkte hem till mordoffret på tisdagskvällen och sköt honom. Den misstänkte, som är i samma ålder som offret, greps odramatiskt på onsdagseftermiddagen.

Åklagare Emma Berge sa under onsdagen att motivet bakom mordet börjar klarna, men polisen har i nuläget inte bekräftat tidningens uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet