Kommunal kräver kameror på KLT:s bussar Foto: SVT

Efter våld mot busschaufförer – kommunal kräver övervakningskameror

Publicerad

Efter flera fall där busschaufförer i Kalmar län utsatts för hot och våld, kräver fackförbundet Kommunal nu att det installeras övervakningskameror på Kalmar Länstrafiks bussar.

Senast för några dagar sedan fick en busschaufför ta emot slag i ansiktet av en passagerare i Fågelfors efter att det uppstått bråk om bussbiljetten. Detta är en i raden av liknande incidenter enligt kommunal som nu kräver att Kalmar länstrafik – KLT – sätter upp övervakningskameror på sina bussar.

– Det blir ofta tjafs och bråk på vissa linjer och vi har bett arbetsgivaren installera övervakningskameror. Men inget händer från huvudmannens, alltså KLT:s sida, säger Jonas Englund, regionalt skyddsombud inom Kommunal till Barometern.

På Flexbuss som kör trafiken genom avtal med KLT säger man att man är positiva till kameror och att det faktiskt finns ett tillstånd sedan ett år tillbaka, men att beslutet måste tas av KLT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet