Emmie Jonsson berättar att mackan Småland som hon skapat ska föra tankarna till svensk husmanskost, och den typen av mat hon själv vuxit upp med.
– Med kött, sås och potatis, säger hon.
Men så klart innehåller den mycket mer än så. På ett stycke surdegsbröd ligger rökt hjort, rosépepparkräm och friterade rotsaker.
Har även tävlat i Unga bagare
Emmie är en av fem finalister som kommer att göra upp i mästerskapet. Det är tredje gången som Emmie tävlar i sitt yrke.
Andra gången var så sent som i våras när hon tävlade i SM i Unga bagare. Men den här gången är det i Mack-SM hon ska tävla.
Tävlingen avgörs den 11:e november och Emmie har ett par veckor till att finslipa sitt mackskapande innan det är dags.
– Jag tar några ryck i veckan och övar inför tävlingen, säger Emmie Jonsson.
KLIPP: Här föreberedde sig Emmie Jonsson för Unga bagare tidigare i år