Ett år efter 17-åringens försvinnande – här dyker Kustbevakningen igen

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot den 5 december 2020 försvann en 17-årig pojke i Ljungby. Polis och kustbevakning har gjort otaliga dyk i Lagaån sedan dess, då mycket tyder på att han kan finnas där. Under lördagen gjordes ett nytt dykförsök.

Det är minusgrader i luften men fortfarande några få plusgrader i Lagaån på lördagsförmiddagen. Kustbevakningens dykare från Göteborg och Karlskrona är redan i vattnet för att söka efter pojken, som vid försvinnandet var 17 år.

– De har spänt en lina över ån. Där har de fäst en båt som de drar fram och tillbaka, och från den hänger dykaren, säger Hans Sjöberg, kommunpolis i Ljungby.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Sökhundar som är specialiserade på att hitta avlidna personer har markerat tre gånger, oberoende av varandra, nära Replösabron längs Lagaån. Och det är alltså här man dyker ännu en gång.

– Vi fortsätter där vi slutade i somras, enligt den plan som Kustbevakningen la upp, säger Hans Sjöberg.

Fartygsbrand stoppade söndagsdyk

Planen var att Kustbevakningen också skulle dyka i Lagaån även under söndagen. Men personalen blev hemkallad till Göteborg, eftersom ett bulkfartyg börjat brinna på Västkusten.

– Idag gjorde de klart de dyk som var bestämt, vilket så klart är bra. Tyvärr utan det resultat vi hoppats på, skriver Hans Sjöberg i ett sms till SVT på lördagskvällen.

Ljusmanifestation

Det har nu gått ett år sedan försvinnandet, men polisen har ännu inte gjort något större genombrott som kan förklara vad det var som hände natten när 17-åringen försvann från en fest.

– Vi har inte lyckats ännu. Och det är klart att det är frustrerande, det kan jag vara ärlig med att säga givetvis, säger Hans Sjöberg.

En ljusmanifestation kommer hållas i Ljungby på söndag kl 15 för att uppmärksamma den försvunne 17-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet