Fängelsedom för Förlösamord

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man och en 26-årig kvinna döms nu för mordet i Förlösa norr om Kalmar, där en 63-årig man hittades nedgrävd två år efter att han försvann.

De båda döms till 18 års fängelse.

Det var den 23-årige mannen som höll i hagelgeväret som mannen sköts med. Men tingsrätten menar att det är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan var med och planerade mordet, tog hand om den döda kroppen och undanröjde spåren.

Förlösamordet

Den 63-årige mannen försvann spårlöst hösten 2012. Sommaren 2014 hittades han mördad och nedgrävd i närheten av sitt hem norr om Kalmar. Paret hade då städat mycket grundligt i det sovrum där mannen sköts mitt i natten. De hade bland annat tapetserat om.

Motivet till mordet var kärlek och pengar. 63-åringen motsatte sig parets förhållande.

”Skönt att domen kommit”

Historien uppdagades av Therese Tang som då arbetade för frivilligorganisationen Missing People. Den 26-årige mannen avslöjade för henne att han mördat 63-åringen och visade var han grävt ner kroppen. Therese Tang har tidigare berättat i SVT:s Veckans Brott om hur det hela gick till. Hon var även huvudvittne under rättegången.

– Det är väldigt skönt att domen har kommit. Det var ganska väntade straff med tanke på vad han har berättat för mig, säger hon till SVT Smålandsnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlösamordet

Mer i ämnet