Den kvinna som dömdes till 18 års fängelse efter det uppmärksammade mordet i Förlösa 2012, får inte besöka sin blivande, och även hon, morddömda hustru. Foto: SVT

Morddömd kvinna nekas besöka sin blivande fru

Publicerad

Den kvinna som dömdes till 18 års fängelse efter det uppmärksammade mordet i Förlösa för åtta år sedan, har nekats av Kriminalvården och Förvaltningsrätten i Malmö, att träffa sin blivande hustru. En kvinna som också hon är morddömd, och dömd till livstids fängelse.

De båda kvinnorna lärde känna varandra efter att ha brevväxlat en tid. Tycke uppstod och de valde att förlova sig och har nu för avsikt att gifta sig med varandra, men de har inte beviljats tillstånd att besöka varandra. En av kvinnorna är placerad på Hinseberg och den andra i Ystad.

Kriminalvården som var den första instansen som avslog deras begäran om att få besöka varandra avslog med motiveringen att de båda är dömda för grov våldsbrottslighet och att okontrollerade besök inte kan beviljas då det kan äventyra säkerheten på anstalten.

Ett beslut som överklagades till Förvaltningsdomstolen. Men även där blev det avslag på ansökan om permission för de båda kvinnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlösamordet

Mer i ämnet