Magnus Helström platschef på Ottenby fågelstation berättar om effekt av coronapandemin på turister till Ölands södra udde. Foto: Farhad Khalili/SVT

Ottenby fågelstation vädjar om hjälp – besökarna uteblir

Uppdaterad
Publicerad

På grund av Coronapandemin är delar av verksamheten på Ölands södra udde stängd. Det är glest mellan besökarna, vilket medför ekonomiska problem. Nu vädjar de om hjälp genom en videoserie av fåglar och natur på stationens facebooksida.

Ottenby på Ölands södra udde är en av Sveriges mest berömda fågellokaler som vanligtvis lockar många besökare varje år. Men i år är delar av verksamheten stängd och därmed sjunker också antalet besök snabbt.  

– Det här är normal en av Ölands allra största turistattraktioner. Vi har fyren Långe Jan och väldigt vacker natur. Vi brukar kanske ha en kvarts miljon besökare här nere per år, säger Magnus Hellström som är platschef på Ottenby fågelstation. 

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Vädja om hjälp från allmänheten 

För att hålla igång arbetet på Ottenby fågelstationen har man tagit initiativet att bjuda folk på filmer av fåglar och naturen från udden. Syftet med serien ”Fåglar till folket” är att uppmuntra allmänheten att stödja dem ekonomiskt. 

– Vi har presenterat en hel serie med videofilmer som vi kallar fågel till folket. När människor inte kan komma och uppleva fåglar, så får vi skicka det till dem helt enkelt, säger Magnus Hellström. 

Hör Magnus Hellström berättar mer i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet