Småbarnsmamman fick inte plats på bussen – gick till attack

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna med barnvagn fick inte plats på bussen. Då angrep hon chauffören både verbalt och fysiskt och rev bland annat sönder hans skjorta. Kvinnan misstänks nu av polisen för förgripelse mot tjänsteman.

Omkring klockan halv ett på lördagen gav en kvinna med barnvagn sig ut för att åka buss i Växjö. Det visade sig att många gick i samma tankar och att hon inte fick plats på den överfulla bussen som hon tänkt åka med.

– Enligt chauffören ska hon då ha höjt rösten och sagt saker som fick honom att uppleva henne som väldigt förargad, berättar Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Växjö

Efter det verbala påhoppet lämnade kvinnan bussen, som fortsatte köra sin rutt. Men förargelsen verkar ha blossat upp igen. Nästa gång bussen återvände till hållplatsen var hon tillbaka och gick till attack mot chauffören igen.

– Hon konfronterade chauffören verbalt och fysiskt. Det uppstod handgemäng som slutade med att hon rev sönder chaufförens skjorta och gav honom flera rivsår och märken på armarna, säger Andreas Jörnefeldt.

Händelsen observerades av flera vittnen på bussen och kvinnan är nu misstänkt för förgripelse mot tjänsteman. Busschauffören misstänks inte för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet